Počasna serija za kraj proizvodnje Mazde "RX-8"

Bez autora
Oct 10 2011

Tokom avgusta, Mazda je potvrdila završetak proizvodnje modela "RX-8", bez namere da razvija naslednika za jedini automobil na svetu kojeg pokreće "vankel" motor, ali je nedavno potvrđena izrada ograničenog broja specijalno pripremljenih primeraka, kao omaž jedinstvenom četvorotočkašu.Legendarni sportski automobil dobio je specijalno izdanje od 1.000 primeraka, nazvano "spirit R", koje će se ekskluzivno prodavati u Japanu od 24. novembra, dok za ostala tržišta nije potvrđena prodaja neke slične verzije.

Počasna serija za kraj proizvodnje Mazde "RX-8"Tokom avgusta, Mazda je potvrdila završetak proizvodnje modela "RX-8", bez namere da razvija naslednika za jedini automobil na svetu kojeg pokreće "vankel" motor, ali je nedavno potvrđena izrada ograničenog broja specijalno pripremljenih primeraka, kao omaž jedinstvenom četvorotočkašu.

Legendarni sportski automobil dobio je specijalno izdanje od 1.000 primeraka, nazvano "spirit R", koje će se ekskluzivno prodavati u Japanu od 24. novembra, dok za ostala tržišta nije potvrđena prodaja neke slične verzije.

"Mazda RX-8 spirit R" bazirana je na verzijama "tajp RS" i "tajp E" i od ostalih primeraka ekskluzivni automobili razlikovaće se po opremi u enterijeru uključujući i sportska "Rekaro" sedišta, kao i obojenim felnama od lakih legura, zatamnjenim svetlosnim grupama, crvenim kočionim kleštima...

Proizvodnja modela "RX-8" zvanično se završava u junu sledeće godine, a prvi čovek Mazde Takaši Jamanuči izjavio je da će bez obzira da zatvaranje jednog poglavlja, rotacioni motor ostati u sećanju kao predstavnik duha kompanije, ne isključivši mogućnost da se jednog dana ponovo pojave automobili sa motorom ove koncepcije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik